När ska jag ansöka om svenskt medborgarskap?

2019-07-19 i Migrationsrätt
FRÅGA
Hej,Jag kom till Sverige 2013. När ska ansöka svenska pass?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

För att kunna bli svensk medborgare finns ett antal krav som ska bli uppfyllda för att man därefter ska kunna beviljas medborgarskap (svenskt pass). Dessa krav är följande:

(1) Personen ska kunna styrka sin identitet (den som inte kan styrka sin identitet måste ha haft sin hemvist i Sverige i åtta år för att kunna undantas från kravet) (2) Personen ska ha bott i Sverige i fem år (fyra år gäller för statslösa och flyktingar, två år gäller nordiska medborgare, tre år gäller nordiska medborgare, tre år gäller för den som varit gift eller sambo med en svensk medborgare i två år). (3) Personen ska ha permanent uppehållstillstånd (PUT), uppehållsrätt eller uppehållskort. (4) Personen ska ha haft och väntas fortsätta ha ett skötsamt liv.

Mot bakgrund till att jag saknar information om de övriga kraven är det otroligt svårt att ge ett exakt datum för när det är bäst att ansöka om svensk medborgarskap. Däremot kan du utifrån dessa krav räkna ut när det är lämpligt för dig att ansöka om svenskt medborgarskap.

Har du fler frågor är du varmt välkommen att återkomma till oss på Lawline!

Zuzu Rabi
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
A3BHallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-21 14:46
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (919)
2019-10-17 Får jag resa som turist till Sverige under handläggningstiden för mitt ärende hos Migrationsverket?
2019-10-12 Kommer vårt barn att få svenskt medborgarskap när det föds?
2019-10-11 Behövs arbetstillstånd för EES-medborgare efter 3 månader i Sverige?
2019-10-09 Kan en person som har uppehållstillstånd och svenskt id-kort åka till Tyskland utan pass?

Alla besvarade frågor (73748)