Måste jag meddela min arbetsgivare om jag inte vill fortsätta min provanställning?

FRÅGA
Hej, min provanställning löper ut den 28 oktober, jag vill inte bli förlängd efter det. Blir det då att jag säger upp mig själv då?Då mitt kontrakt löper ut så har jag ju inte ett jobb eller en förpliktelse efter den 28 oktober?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga.

Reglerna för anställda finns i lagen om anställningsskydd (LAS). Enligt 6 § LAS måste den anställde eller arbetsgivaren meddela motparten innan prövotiden löper ut om denne inte vill att anställningen ska fortsätta. Om detta inte görs så övergår anställningen i en tillsvidareanställning.

Du måste meddela din arbetsgivare innan den 28 oktober om du inte vill fortsätta anställningen. Om varken du eller din arbetsgivare meddelar detta så kommer din provanställning automatiskt gå över i en tillsvidareanställning.

Jag hoppas du fått svar på din fråga.

Vänligen,

Malcolm Hamilton
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå Jag 10driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-26 15:09
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Uppsägning och avskedande (1350)
2019-10-16 Har jag uppsägningstid under en provanställning?
2019-10-16 Hur lång uppsägningstid har jag?
2019-10-15 Får arbetsgivare sänka sysselsättningsgraden från 100 % till 75 %?
2019-10-12 Arbetsgivarens rätt att avbryta en provanställning

Alla besvarade frågor (73856)