Lämna JO-anmälan.

FRÅGA
Hej,Om jag misstänker att en myndighet inte följer lagen och vill anmäla myndigheten till annan myndighet, eller be Jo pröva fallet och jag har hitta lagrum för det. Ffår jag då nämna vad jag misstänker tjänstemannen eller myndigheten gjort sig skyldig till?Kan det bli tal om tex förtalsbrott trots att jag tror mig hitta lagrum som visar att myndigheten blundar för lagen?Tex om jag skriver. Det här måste ju vara tjänstefel, eller att blunda för de här paragraferna måste väl ändå gränsa till korruption.
SVAR

Hej! Vad kul att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Om du vill lämna en JO anmälan så kan du göra det på JO:s hemsida. I detta formulär så ska du skriva in vad fälten ber om. Det finns inga rättsliga problem med att du nämner vilken tjänsteman det rör sig om eller vad ärendet handlar om.

Jag får önska dig lycka till med allting!

Vänligen,

Elin Gustavsson

Elin Gustavsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Justitieombudsmannen (JO) (43)
2021-06-09 Missnöjd med Polisens agerande
2021-04-30 Har man som misstänkt en skyldighet att svara på frågor under ett polisförhör?
2021-02-22 Vem utövar tillsyn över JO?
2021-01-31 Anmälan till JO.

Alla besvarade frågor (94369)