Laglig rätt till semesterförmåner

FRÅGA
Hej! Jag började jobba första veckan i april 2017 som timanställd. Jag har fått 6 månaders provanställning. Jag fick min första lön i Maj UTAN semesterersättning. Jag frågade min chef om det då, då svarade han att han inte betalar ut någon. Är de lag på att alla måste ha semesterersättning?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Som arbetstagare har man rätt till semesterförmåner enligt semesterlagen, den lagen kan du se här. Semesterförmåner utgörs av semesterledighet, semesterlön och semesterersättning.

Tar man inte ut någon betald semester eller om anställningen varar kortare än ett år har man istället rätt till semesterersättning. Att det inte betalas ut någon semesterersättning på din lön kan alltså bero på att du har rätt till betald semester och får då så kallad semesterlön. Om så inte är fallet har du däremot rätt till semesterersättning utbetalad på din lön.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Vänligen,

Isabel Frick
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Semester och semesterersättning (363)
2021-07-26 Kan semesterersättningen vara inräknad i lönen?
2021-07-20 Kan arbetsgivaren neka när jag vill ta ut mina semesterdagar?
2021-07-12 Har jag rätt att ta ut semesterdagar under min provanställning?
2021-06-24 Är man skyldig att svara i telefon när chefen ringer under semestern?

Alla besvarade frågor (94276)