Konsekvenser i Sverige vid fortkörning utomlands

2017-07-04 i Trafikbrott
FRÅGA
Hej Jag undrar om Brott mot hastigheten på Schweiz 75km/h mer Jag bettalar bara brot eller kan jag förlorar min körkut i sverive
SVAR

Hej, som jag förstår din fråga vill du veta om din fortkörning som du gjorde i Schweiz kan påverka ditt körkort i Sverige. Du undrar även om vad för sorts straff du kan få i Sverige. Detta ska jag försöka svara på. Om detta inte är vad du menar så kan du tala om det för mig under vår telefontid som vi kommer ha med varandra.

I Schweiz antar jag att du har överskridit en hastighetsbegränsning som varit 75 km/h alternativt att du överskridit en hastighetsbegränsning med 75 km/h.

Om du döms för trafikbrott utomlands så kan man dra körkortet i det landet. Körkortet ska då skickas till Transportstyrelsen i Sverige. Brottet och domen ska bifogas. Transportstyrelsen gör en bedömning om det ska återkallas.

Alltså, om Schweiz skickar domen till transportstyrelsen i Sverige så ska transportstyrelsen göra bedömningen om ditt körkort ska återkallas.

Jag föreslår att vi har en telefontid imorgon onsdag (5/7) klockan 13.30.

Återkom gärna om detta passar med dig via mail.

Med vänlig hälsning
Zinar Budak
zinar.budak@lawline.se

Zinar Budak
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?