Komplettering till tidigare fråga

2017-11-11 i Arvsordning
FRÅGA
Ang. Avlidnes vilja och syskons rättSyskonet till den avlidne skall ej ärva; enligt testamente, där tillgångar går till en vän till den avlidne.Frågan är: Måste syskonet få veta att det ska bli begravning?( syskonen hade ingen kontakt med varandra, finns ej heller andra bröstarvingar, endast den nämnda i testamentet)Rådvill
SVAR

Hej igen,

Denna fråga är en följdfråga till http://lawline.se/answers/avlidnes-vilja-kontra-syskons-ratt.

För att tydliggöra behöver syskonet inte få veta om begravningen om detta var den avlidnes vilja, såvida hon inte är arvsberättigad. Hon är alltså inte arvsberättigad om den avlidnes egendom är borttestamenterad till någon annan. Svaret på frågan blir alltså: nej, hon behöver inte få veta om begravningen.

Tack för din följdfråga. I fortsättningen ber jag dig använda kommentarfunktionen på ursprungsfrågan vid kompletteringar. Välkommen tillbaka om du behöver juridisk hjälp igen i framtiden!

Vänliga hälsningar,

Samuel Karlsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Arvsordning (1663)
2021-09-15 En överblick av den svenska arvsordningen
2021-09-09 Vem ärver vid mord?
2021-09-08 Om rätt att ärva efter sina mor-och farföräldrar
2021-09-06 Vem ärver om det inte finns ett testamente?

Alla besvarade frågor (95665)