FrågaAVTALSRÄTTAvtal28/05/2013

Klagomål från en tredje part

Jag sålde en moped i gott skick via blocket.se på kvittensen skrevs "Säljes i befintligt skick". Nu har en som köpte den av han jag sålde den till fått problem med den och tagit kontakt med mig. Han jag sålde den till trimmade den men uppgav inte det när han sålde den, snarare motsatsen. Jag uppmanade när jag sålde den att han skulle undersöka mopeden med köplagen §20 i åtanke efter tidigare erfarenheter. Jag börjar bli orolig att jag ska bli inblandad i något trots jag sålde mopeden i gott skick fullt laglig (dessutom besiktigad) med all heder och ärlighet i behåll. Det är alltså 3:e part som har fått problem med den. Finns det någon risk att jag kan komma att stå ansvarig för något jag inte gjort? Mvh Carl

Lawline svarar

Hej och tack för din fråga

Som jag ser det finns det ingen anledning till att du ska behöva bli inblandad i något. 3:e part ska ta kontakt med personen hen köpte mopeden av. Det är de två som har ingått ett avtal. Du har INTE ingått avtal med denna 3:e part och 3:e part kan inte komma till dig med klagomål.

Med vänlig hälsning 

Karin OlofssonRådgivare
Public question details image

Tjänster till fast pris *

Behöver du hjälp med Avtalsrätt och Avtal? Vi hjälper dig till fast pris!

Avtalsgranskning4995 kr

Få ett avtal granskat av en utbildad jurist. Avtalet ska vara på svenska och får vara max 7 sidor långt. Juristen granskar avtalet och återkopplar till dig med skriftlig feedback. Vid behov i form av förslag på ändringar, tillägg och justeringar, samt rådgivning.

Betala medKlarna Logo
* Samtliga fastprisärenden hanteras av en jurist och inkluderar även en telefonavstämning