Kan man hävda felskyltad parkering om det saknas skyltar från vissa infarter?

2019-07-25 i Parkeringsböter
FRÅGA
Min kompis lånade min bil och parkerade i ett område med p-skiva på privat mark. Tyvärr fick han en kontrollavgift pga min gamla p-skiva låg i vindrutan och skräpade (ej inställd). Min kompis åkte via en angränsande parkering, ca 20 m via en mindre asfalterad väg som nog ingen har räknat med att man kan köra in ifrån. Kör man från det hållet ser man inte parkeringsskylten om p-skiva eller några andra skyltar öht. Till saken hör också att området precis gjorts om från helt oreglerat och gratis till p-skiva. Kan man hävda att det är felskyltat på platsen?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Skyltning på en parkeringsplats kan jämställas med avtalsrättens anbud och att en accept sker när bilföraren passerar skylten. Ingåendet av avtalet sker således genom handlingen att köra in och ställa upp bilen.

I ert fall vet jag tyvärr inte hur det såg ut på parkeringen, men det är möjligt att argumentera för att det varit så bristfällig skyltning att det inte ska utdelas någon p-bot. Min rekommendation är att ni överklagar p-boten och förklarar omständigheterna, hur det såg ut på platsen och eventuellt även fotografera för att bevisa det ni anför.

Vänligen,

Dennis Lavesson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
V Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-26 12:04
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Parkeringsböter (355)
2019-09-19 Kan man invända mot en betald kontrollavgift?
2019-09-18 Måste man betala en felaktig kontrollavgift?
2019-08-01 Storlek på kontrollavgift och bestridande
2019-07-27 Kontrollavgift för att ha väntat med att registrera parkering

Alla besvarade frågor (72982)