Kan man häva köp av valp från privatperson?

2019-06-30 i Avtal
FRÅGA
Kan man häva ett valp köp från en privat person?Säljaren hade inget SKK avtal med föreningen. Jag fick bara ett kvitto på priset, vaccinationsintug och chippnumret.Har man rätt enligt lagen att häva köpet och få tillbaka sina pengar. MVH Lotfi Gouissem.
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga. Om jag förstår frågan rätt så har du köpt en hund av en privatperson, men ångrar nu ditt köp eftersom säljaren inte hade avtal med svenska kennelklubben (SKK). Då ni båda är privatpersoner så gäller det som ni avtalat vid själva försäljningen. Har ni avtalat att ett villkor för köpet är att säljaren skulle ha ett avtal med svenska kennelklubben, är det möjligt att häva köpet eftersom det föreligger avtalsbrott. Avtalet kan även ogiltighetsförklaras, tex pga säljaren undanhållit information och därav medvetet vilselett dig.

Föreligger inte något sådant, och säljaren har följt det avtalet som ni har gjort, och SKK avtal inte var något som ni avtalade om, så är det nog svårt att häva avtalet.

Hoppas du fick nåorlunda svar på din fråga,

Mvh

Johanne Örnfeldt Svensson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå189 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-01 23:00
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1163)
2019-09-13 Möjligheter till ersättning vid misstänkta dolda fel
2019-09-07 Är det lagligt att bryta ett signerat kontrakt?
2019-09-05 Kan man få ersättning vid en allergisk reaktion efter lashlift?
2019-08-31 Avtal om uppsägningstid

Alla besvarade frågor (72960)