Kan jag neka till trafikbrott eftersom jag inte legitimerade mig?

2019-07-07 i Trafikbrott
FRÅGA
Om jag blir stoppad misstänkt för ett trafikbrott, olovlig körning i detta fall, men varken legitimerar mig med id kort eller annan identitetshandling eller undertecknar någon som helst dokumentation i samband med förhör, kan jag ändå fällas eller är detta ett tjänstefel av polismannen?Skulle jag med andra ord kunna neka till att det var jag som var på plats?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Om du nekar till att du var på plats kommer ärendet att lämnas över till åklagare. Åklagaren kommer då att ta ställning till om det ska väcka åtal. I regel väcks det åtal i ett sådant fall. Under rättegången har åklagaren en skyldighet att lägga fram bevisning så det är ställt utom rimligt tvivel att du utfört handlingen. Som bevis kan den/de poliser som var på plats kallas som vittnen.

Som svar på din fråga innebär det att du kan neka till att du var på plats. Du kan däremot ändå dömas, t.ex. om polis eller andra vittnen som var på plats pekar ut dig.

Vänligen,

Dennis Lavesson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå 1A Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-07-08 10:48
Hallå 1P Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-07-08 10:51
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Trafikbrott (797)
2019-09-19 Vad kan påföljden bli för brottet olovlig körning?
2019-09-04 Syns en böter för användande av mobiltelefon vid körning i belastningsregistret?
2019-09-03 Vad kan straffet bli om man kör motorcykel utan körkort?
2019-09-02 Kommer mitt körkort dras in helt och hållet eller med spärrtid då jag åkte dit för fortkörning?

Alla besvarade frågor (73009)