Kan jag bli polis om jag har begått ett brott?

2019-06-30 i Polis
FRÅGA
Jag undrar om man kan söka till polishögskolan om man har avtjänat ett 7 månaders fängelsestraff då man var 20 år och idag är det 6 år sedan. Får man ingen chans till och få prata med någon som gör en bedömning? Mvh.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline!

Det finns tyvärr inget konkret svar på din fråga. För att kunna bli polis krävs att vissa kriterier är uppfyllda, de här kallas antagningskrav och går att hitta här.

Det antagningskrav som ett fängelsestraff skulle kunna sätta hinder kring är det sistnämnda, vilket är säkerhetsprövningen. I säkerhetsprövningen brukar ett utdrag från belastningsregister också göras. Exakt vad en säkerhetsprövning ska innehålla och hur den ska göras framgår av 11 § säkerhetsskyddslagen. Det framgår inte hur ett tidigare brott skulle påverka möjligheten att bli polis utifrån vad jag kan hitta. Mitt tips till dig är därför att kontakta polisens rekryteringsenhet och kolla vad som faktiskt gäller.

Hoppas du fick lite klarhet i din fråga!

Med vänlig hälsning,

Oliver Friberg
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå33 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-01 20:45
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Polis (217)
2019-08-30 Får man vara anonym i ett polisförhör?
2019-08-28 Hur anmäler man polisen?
2019-08-26 Kräver hemlig avlyssning stor personalinsats hos polisen?
2019-08-17 Vilka rättigheter har jag om polisen förstör min egendom vid en husrannsakan?

Alla besvarade frågor (72864)