Kan arbetsgivaren säga upp mitt vikariat i förtid?

FRÅGA
Fråga kring uppsägning vikariat. I mitt kontrakt finns ett slutdatum för mitt vikariat. I paragraf Uppsägning står även: "från vår sida tillämpar vi reglerna i LAS och vid uppsägning från din sida, 3 månader". Kan arbetsgivaren säga upp mitt vikariat i förtid?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Som utgångspunkt gäller att man inte kan säga upp vikariat med ett redan förutbestämt slutdatum.

Om man ska kunna säga upp ett vikariat i förtid krävs att man avtalat om det och det ska tydligt framgå ur anställningsavtalet och det ska framgå vilken uppsägningstid som i så fall gäller.

I ditt fall har ditt vikariat ett förutbestämt slutdatum, men det verkar som att du och arbetsgivaren avtalat om att vikariatet går att säga upp i förtid. Från din sida 3 månader, och från arbetsgivarens sida enligt LAS som föreskriver en månad (11 § LAS). Mitt råd är dock att du ska vända dig till din arbetsgivare och diskutera detta, det är viktigt att båda parterna förstår varandra.

Jag hoppas du fick svar på din fråga!

Med vänliga hälsningar

Jonna Johansson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå211 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-01 23:07
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Uppsägning och avskedande (1334)
2019-09-12 Övergår en timanställning till fast tjänst per automatik eller måste man påtala detta för arbetsgivaren?
2019-09-11 Uppsägningstid utan skriftligt anställningsavtal
2019-09-10 Uppsägningstid vid provanställning
2019-09-04 Arbetstagares uppsägningstid enligt LAS

Alla besvarade frågor (72998)