Intrång i lägenhet mot ens vilja

FRÅGA
Hej! Har sen tre månader sen separerat mig och undrar nu om jag måste släppa in honom i lägenheten. Han är varken folkbokförd eller står med i kontraktet. Släppte in honom för att hämta sina grejer men nu vägrar han lämna lägenheten. Vad kan jag göra? Vill få ut han från lägenheten.
SVAR

Hej! Tack för att du valde Lawline med din fråga.

Du behöver absolut inte släppa in honom i din lägenhet. Om han tar sig in i din bostad mot din vilja begår han ett brott, 4:6 Brb. Du kan ringa polisen och be dom komma och omhänderta honom.

Du har även, till viss mån, rätt att tillgripa nödvärn och på egen hand kasta ut honom, 24:1 2st 2p Brb. Dock är det inget som jag rekommenderar utan jag föreslår att du ska ringa polisen.

Hoppas det besvarade din fråga!

Jakob Westling
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
A6 Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-08-08 12:27
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Brott mot frihet och frid, 4 kap. BrB (806)
2019-08-23 Utge sig för att vara någon annan på sociala medier
2019-08-21 Smygfilmning av pedagog på förskola
2019-08-21 Är kvinnor mer skyddade än män mot fridskränkning?
2019-08-20 Kan jag bli dömd för dataintrång även om jag gjort det för att bevisa en konspiration mot mig?

Alla besvarade frågor (72213)