Ingår mina barn i försörjningskravet vid anhöriginvandring?

2019-07-28 i Migrationsrätt
FRÅGA
Jag vill att min flickvän flyttar till mig i Sverige. Jag vet att försörjningskravet är att jag kan betala för mig och henne plus min son som bor hemma. Men ska jag betala för min dotter med ifall hon bor på en annan adress?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

En förälder har en underhållsskyldighet för sina barn. Det upphör när barnet fyller arton år. Skulle barnet gå i skolan efter den tidpunkten fortsätter föräldrarna att vara underhållsskyldiga. Grundskola, gymnasieskola och annan liknande grundutbildning räknas som skola. När barnet fyllt tjugoett upphör underhållsskyldigheten dock, även om barnet går kvar i skolan (7 kap. 1 § föräldrabalken).

Detta gäller oavsett var barnet bor. Bor barnet hemma brukar underhållsskyldigheten oftast uppfyllas av sig själv. Bor barnet dock annanstans kan det behövas uppfyllas genom att lämna ett ekonomiskt bidrag. Bidraget i sin tur beror på förälderns förmåga och barnets behov.

Svaret på din fråga blir därför att det beror på din dotters ålder och eventuellt hennes skolgång. Dvs. om du är underhållsskyldig eller inte. För är du underhållsskyldig behöver du även kunna ha pengar att uppfylla den skyldigheten.

Hoppas du fick svar på din fråga, annars är du varmt välkommen med en ny!

Vänligen,

David Naud Björklund
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå B13 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-29 01:27
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (897)
2019-08-24 Hjälper det att gifta sig om man inte uppfyller försörjningskravet i begränsningslagen?
2019-08-22 Medborgarskap efter brott
2019-08-22 Återreseförbud till Sverige omfattar även Schengenområdet
2019-08-20 Varför har min fru fått avslag om uppehållstillstånd på grund av ej regelmässig lön?

Alla besvarade frågor (72211)