FrågaOFFENTLIG RÄTTSekretess08/02/2018

Hur många år gäller sekretess för affärsförbindelse med kommunala bolag?

Hej!

Affärsavtal mellan en enskild och ett kommunalägt

bolag brukar omfattas av sekretess, hur många år exakt gäller detta?


Lawline svarar

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Beroende på affärsförbindelse med myndighet eller bolag gäller följande.

Enligt 31 kap. 17 § offentlighets- och sekretesslagen gäller för affärsförbindelser med bolag att För uppgift i en allmän handling gäller sekretessen i högst tjugo år. Beträffande en handling som anger villkoren i ett avtal gäller sekretessen dock längst till dess att två år, eller hos statliga affärsverk, Försvarets materielverk och i kommunal affärsverksamhet fem år, har gått från det att avtalet slöts."

Enligt 31 kap. 16 § offentlighets- och sekretesslagen gäller för affärsförbindelser med myndighet att "För uppgift i en allmän handling gäller sekretessen i högst tjugo år. Beträffande en handling som anger villkoren i ett avtal gäller sekretessen dock längst till dess att två år, eller hos statliga affärsverk, Försvarets materielverk och i kommunal affärsverksamhet fem år, har gått från det att avtalet slöts."

Vänligen

Pontus SchenkelRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Offentlig rätt och Sekretess? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000