Hur makuleras enkla skuldebrev?

2017-03-20 i Skuld
FRÅGA
Hur makuleras enkelt skuldebrev?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Ett enkelt skuldebrev är inte en värdehandling utan det är endast ett bevis på att det finns en skuld. Det enkla skuldebrevet makuleras således genom att man på något sätt förstör det.

Om man har betalat skulden så finns skulden inte kvar, även om skuldebrevet inte har förstörts. Som nämnt är dock skuldebrevet ett bevis på att det finns en skuld. Därför är det viktigt att tänka på att man tar tillbaka eller förstör det enkla skuldebrevet när man har betalat. Om långivaren behåller skuldebrevet och försöker få betalning ännu en gång, får man försöka bevisa att man redan har betalat.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Med vänliga hälsningar,

Hanna Lindsten
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Skuld (512)
2021-08-31 Kan man skriva ett juridiskt bindande dokument där det står tydligt att någon ska betala mig pengar varje månad?
2021-08-26 Kan jag behöva betala en annans skuld?
2021-08-17 När blir en skuld till?
2021-08-04 Vad händer med det gemensamma lånet när min make avlider?

Alla besvarade frågor (95746)