Hur lång tid tar det att för att få besked efter att ansökan om uppehållstillstånd är gjord?

2019-08-15 i Migrationsrätt
FRÅGA
Jag har ansökt om upphållstillstånd för min man sedan i juni 2018 men hittills har inte fått besked om ärendet så jag undrar hur längre tar det för att få beskedet ?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Frågan gäller väntetiden för besked om uppehållstillstånd från Migrationsverket. DIn fråga regleras inte i lag, utan svaret beror helt på exempelvis arbetsbelastningen för tillfället hos Migrationsverket. Dessvärre kan jag inte uttala mig om hur lång tid det tar för att få besked från Migrationsverket. DÄremot kan jag rekommendera dig att gå in på följande länk för att få en indikation på hur lång tid det tar att få ett beslut från Migrationsverket. Det du behöver föra då är att besvara de frågor som ställs på hemsidan.

Jag kan också rekommendera att du/ni kontaktar Migrationsverket via telefon eller e-post för att se om ni möjligtvis kan få mer information om just ert ärende. Telefonnummer till kontaktcenter i Migrationsverket är 0771-235 235. Om ni ringer från utlandet ring +46 771 235 235. Kontaktuppgifterna hittar ni även genom att klicka här för telefonnummer och här för e-post.

Hoppas mitt svar har varit till vägledning. Har du fler frågor och funderingar är du varmt välkommen att återkomma med dessa till oss på Lawline.

Vänligen,

Cornelia Isacson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
AB11 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-08-15 11:22
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (897)
2019-08-24 Hjälper det att gifta sig om man inte uppfyller försörjningskravet i begränsningslagen?
2019-08-22 Medborgarskap efter brott
2019-08-22 Återreseförbud till Sverige omfattar även Schengenområdet
2019-08-20 Varför har min fru fått avslag om uppehållstillstånd på grund av ej regelmässig lön?

Alla besvarade frågor (72213)