Hur lång är min uppsägningstid?

FRÅGA
Jag är tillsvidare anställd, utan kollektivavtal men har en uppsägningstid på 3 månader. Jag har jobbat på den arbetsplatsen i 1 år och 9 månader. Hur lång uppsägningstid gäller om jag säger upp mig?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

För din fråga är lagen om anställningsskydd (LAS) tillämplig lag.

Som arbetstagare har du rätt till minst en månads uppsägningstid när du själv säger upp dig (11 § LAS). Arbetsgivaren och arbetstagaren kan avtala om en förmånligare villkor för arbetstagaren. Man får inte avtala om mindre förmånliga villkor som går emot lagen.

Som grund enligt LAS har du rätt till en månads uppsägningstid när du säger upp dig. Om du och din arbetsgivare avtalat om förmånligare villkor i anställningsavtalet gäller dessa istället.

Jag hoppas du fick svar på din fråga!

Med vänliga hälsningar

Jonna Johansson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå A15 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-08-14 10:59
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Uppsägning och avskedande (1322)
2019-08-18 Kan man säga upp en arbetstagare på grund av sen ankomst?
2019-08-17 Hur lång uppsägningstid har jag som är säsongsanställd?
2019-08-13 Hur lång är min uppsägningstid?
2019-08-08 Turordningsregler eller omplacering?

Alla besvarade frågor (72158)