Hur lång är min uppsägningstid?

FRÅGA
Hej,I mitt avtal (tillsvidare anställning) står det följande: "uppsägningstidens längd gäller för båda parter enligt lag om anställningsskydd (minst 1 månad) Uppsägningstiden för Arbetsgivaren förlängs därefter i förhållande till Medarbetarens totala anställningstid enligt följande: Uppsägningstiduppnådda 2 år 2 mån"osv.Innebär det att jag också har 2 månader eller har jag en månads uppsägningstid om jag vill säga upp mig? (Vilket jag vill och jag vill ha en månad).Tack på förhand, mvh Frida Nilsson
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Avtalet reglerar bara den anställdes uppsägningstid genom biten " uppsägningstidens längd gäller för båda parter enligt lag om anställningsskydd (minst 1 månad)" vilket innebär att du har minst en månadsuppsägningstid, men om lagen (LAS) föreskriver något annat gäller det istället. Resterande del av avtalet reglerar bara arbetsgivarens uppsägningstid och därför inte applicerbart för dig som arbetstagare.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Vänligen,

Carl Lohmander
Fick du svar på din fråga?
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Uppsägning och avskedande (1275)
2019-06-16 Vad gäller när anställningsavtalet innehåller två olika uppsägningstider?
2019-06-13 Skyldighet för arbetstagare att respektera uppsägningstiden
2019-06-10 Finns det någon möjlighet att gå tidigare än uppsägningstiden? Ska man behöva jobba utan lön under uppsägningstiden?
2019-06-07 En anställd blev uppsagd. Under en del av uppsägningstiden var han sjukskriven, men resten av uppsägningstiden uteblev han från arbetet. Vad gäller?

Alla besvarade frågor (69997)