Hur bestrider jag inkasso?

2019-03-19 i Inkasso
FRÅGA
Hej. Var in på en dating site och betalade 349 kr för en månad. Men när transaktionen va klar hade dom dragit för tre månader. Tre månader senare så drog dom igen. Bytte kort. Fick hot om inkasso som jag ignorerade. Idag dök ett inkasso upp från en firma som heter paidwings ag. Vill absolut inte betala detta då jag inte godkänt något abonnemang . Vad göra? Tror många med mig har blivit utsatta för det här.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Som jag tolkar din fråga har du blivit fakturerad för en tjänst du inte avtalat om och nu fått ett inkassokrav om den. För att gå vidare är min rekommendation att du bestrider inkassokravet direkt till inkassoföretaget. Utifrån den beskrivning du ger verkar det röra sig om ett utländskt inkassobolag varför det kan vara en god idé att göra bestridandet på engelska. Tänk på att spara kopia på det du skickar.

Om inkassobolaget skulle välja att skicka fordran vidare till Kronofogden måste du bestrida det även i det skedet. Borgenären (den det påstås att du är skyldig pengar) måste i sådana fall vända sig till domstol för att ha möjlighet att gå vidare med ärendet. Om det går till domstol måste din motpart bevisa att det finns ett avtal och en skuld er emellan. Så kan göras bland annat genom att uppvisa ett ingånget avtal, vilket det enligt din uppgift inte finns.

Vänligen,

Dennis Lavesson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
hej har samma problem. dock har jag låtit de dra från mitt konto. jag vet inte vad jag ska göra. för jag kan verkligen inte hitta sidan som jag vara registrerad på. ska jag bara avbryta de på banken och hoppas på de bästa. för jag vet verkligen inte vad jag har kryssat i.
2019-06-26 19:18
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Inkasso (54)
2019-08-18 Vad gör man om motparten skickar ett inkassokrav efter hävning?
2019-07-31 Får sambons pappa kräva oss på pengar genom inkasso?
2019-07-12 Får inkassobolag lämna ärende till Kronofogden för att jag missat en betalning?
2019-06-07 Måste ett inkassobolag visa ursprungsfakturan?

Alla besvarade frågor (72087)