Har arbetsgivaren rätt att ha en månadslön innestående?

FRÅGA
HejHar arbetsgivaren rätt att ha en månadslön innestående?Jag har en provanställning som kommer övergå i tillsvidare anställning .Jag började 2017-09-13 och nu den 25/10 och fick ut lön fram till 30/9.Vi har månadslön inom byggnads.Med vänlig hälsning,
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det är inte stadgat i lagen när lönen ska betalas ut till arbetstagare, detta regleras vanligtvis i anställnings- och kollektivavtal. Står det i ditt avtal att lönen ska betalas ut i efterskott så har alltså din arbetsgivare rätt att göra det och på så vis ha en månadslön innestående. Efterskottslön är normalt utgångspunkten om inte annan överenskommelse träffats. Skulle det inte finnas reglerat i avtal när lönen ska betalas ut, ska hänsyn tas till vad som normalt gäller på företaget eller inom branschen.

Jag rekommenderar dig att kolla upp vad som står i ditt anställnings- och kollektivavtal, eftersom löneutbetalningen oftast finns reglerad där.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Med vänlig hälsning

Tova Andersson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Arbetsgivarens skyldigheter (785)
2021-08-31 Måste arbetsgivaren polisanmäla en drogmissbrukare på arbetsplatsen?
2021-08-31 Jag har inte fått min lön utbetald - vad kan jag göra?
2021-08-31 Använda av cbd kapslar med 0,2% thc vara skäl för uppsägning?
2021-08-30 Har en anställd rätt att arbeta under uppsägningstiden?

Alla besvarade frågor (95697)