Går det att få hjälp med att kräva in en skuld?

2019-08-08 i Skuld
FRÅGA
Hej,jag ska låna ut pengar och skriva en skuldrevers där skulden ska betalas till fullo på ett år. Vad händer om skulden inte betalas då ? Kan jag få hjälp av rättsväsendet på något sätt för att driva in pengarna ?Vill tillägga att det gäller skuld på villa och vi sätter villan som säkerhet.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

En skuldrevers är vad som juridiskt brukar benämnas ett skuldebrev. Ett skuldebrev är ett bra bevismedel för att visa att det finns ett skuldförhållande och vilka villkor som avtalats för återbetalning.

Om den du lånat ut pengar till inte betalar tillbaka kan du få hjälp av rättsväsendet för att driva in pengarna. Antingen kan du ansöka om ett betalningsföreläggande hos Kronofogden. Om den du lånat ut pengar till nekar till att så skett och bestrider ärendet hos Kronofogden kommer du att få förfrågan om du vill gå till domstol. Om du har ett skuldebrev kan det däremot ofta vara en god idé att direkt stämma i domstol för att få fastställt att ett skuldförhållande finns. Ett skuldebrev är ett bra bevismedel. När skulden är fastställd av domstol kan du begära hjälp av Kronofogden för indrivning av skulden. Då kan Kronofogden göra utmätning hos den som lånat pengar, om det finns tillgångar att utmäta.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Vänligen,

Dennis Lavesson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
1C Hej kära bröder och systrar. Om du behöver ett seriöst lån mellan individer eller om du har ett stort projekt och behöver finansiering är jag tillgänglig för att ge dig lån från 15000 Kr till 5.000.000 KR. Den årliga räntan är 2%. För mer information kontakta mig så blir du nöjd: nagelsilvia58@gmail.com
2019-08-08 22:45
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Skuld (396)
2019-10-06 Vad gäller om ett enkelt skuldebrev kommit bort?
2019-10-03 Hur gör jag för att få ersättning om motparten inte har några utmätningsbara tillgångar?
2019-09-24 Vad kan jag göra när min ex-sambo inte betalar tillbaka de pengar som han är skyldig mig?
2019-09-20 Datum för betalning enligt skuldebrev har passerat, men gäldenären betalar ej. Hur får jag tillbaka mina pengar?

Alla besvarade frågor (73691)