Gå ner i arbetstid

FRÅGA
Har idag en tillsvidare-anställning. Nu hävdar arbetsgivaren att jag måste gå ned i arbetstid till 50%.Vad händer om jag vägrar?Är arbetsgivaren då skyldig att "säga upp mig"?Med uppsägningstid enligt mitt kollektiv-avtal?
SVAR

Hej!

Vad kul att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Uppsägning och andra frågor som berör anställningen regleras i Lagen om anställningsskydd.

Det är till stor del upp till arbetsgivaren att organisera och fördela arbetet på arbetsplatsen. Om arbetsgivaren således vill sänka arbetskraften på arbetsplatsen så kan hen göra detta. Dock så kan hen inte tvinga dig att gå ner i arbetstid. Det är möjligt att arbetsgivaren kan få dig att gå ner i arbetstid om du godkänner detta. Om du däremot motsätter dig detta så kan du inte bli tvingad till detta.

Arbetsgivaren har dock möjlighet att säga upp dig som arbetstagare på grund av arbetsbrist enligt 7§. Hen kan hävda att det är brist på anställningar med arbete på 100% och kan sen efter uppsägningen anställa dig på nytt, om du fortfarande vill arbeta där, med 50% i arbetstid. Observera dock att arbetsgivaren måste iakta turordningsreglerna i 22§ som säger att den senast anställda är den som ska bli uppsagd först. Detta innebär att du inte kommer bli uppsagd i första taget om du har jobbat på företaget ett tag och längre än andra kollegor

Om du blir uppsagd så ska arbetsgivaren beakta uppsägningstiden i 11§ i lagen om anställningsskydd eller i kollektivavtalet om annat stadgas där.

Hoppas att du fick svar på din fråga! Om inte får du gärna lämna en kommentar nedan så ska jag försöka utveckla.

Med vänliga hälsningar,

Samuel Lindblad
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?