Fuktskador i lägenheten

FRÅGA
Hej. min flickvän hade ett problem med fukt för ca 7 månader sen i sin lägenhet. Efter att hon upptäckt detta så nämnde hon det för hyresvärden som kom och titta på problemet. Hyresvärden sa att de fick hyra in någon att fixa problemet och det kom någon snabbt och löste problemet. Nu 7 månader senare ringer hyresvärden och säger . *Minns du att vi sa att vi skulle dela på kostnaden för denna tjänst?* Min flickvän har inget minne för att detta har nämnts samt om det hade kommit på fråga hade hon inte velat ha tjänsten utan velat lösa problemet på mer ekonomiskt sätt. hur ska hon gå till väga genom ett så kallat muntligt avtal som förmodligen inte har hänt?
SVAR

Hej och tack för att du valde Lawline med din fråga!

Enligt 12:15 JB ska hyresvärden hålla lägenheten i ett sådant skick att den är brukbar för det avsedda ändamålet. Vidare enligt 12:16 gäller bestämmelserna i 12:11 JB i det fall att skada uppstått och det inte är vållat av hyresgästen.

Fuktskador är absolut någon som ligger på hyresvärdens bord, som hen måste åtgärda, så länge skadorna inte skedde p.g.a hyresgästen.

Gällande det muntliga avtalet spelar det ingen roll då lagen är tvingande och skulle ha företräde över avtalet.

Jakob Westling
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Köp och hyra av fastighet (278)
2021-04-30 Ingår en fastskruvad pergola i ett köp av parhus?
2021-04-21 Köpekontrakt och köpebrev
2021-04-18 Kan jag hyra ut två bostäder och göra dubbla avdrag?
2021-04-11 Formkrav för fastighetsköp och sämjedelning av fastighet

Alla besvarade frågor (92054)