Fråga om särskild dom från migrationsdomstolen

2017-09-12 i Migrationsrätt
FRÅGA
Hej!Hur hittar jag en speciell dom som jag vill hänvisa till. Det är i migrationsdomstolen ärendet är fattat. Hur söker jag om jag inte har ett nummer att söka på? det är ett ärende om Mohamad som först nekades PUT för att sedan få det då migrationsdomstolen ansåg att hans betyg från hemlandet och intyg från socialtjänst och lärare var tillräckligt med bevis för hans ålder. Han bor i Landskrona. Har en kille som bor hos mig som nu utsatts för exakt det samma. Migrationsverket anser han vara 19 år men han har betyg som säger 17 år samt en rad intyg som säger under 18. Vill kunna hänvisa till denna dom men vet inte hur jag ska hitta den? Tacksam för hjälp! Veronica Forsberg
SVAR

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Om man vet hos vilken domstol ärendet har avgjorts kan man alltid höra av sig till de för hjälp. Desto mer information man har ju större chans att de hittar just den domen eller beslutet du söker.

Av den information du har gett tror jag att det handlar om en dom från migrationsdomstolen i Malmö som ligger hos förvaltningsrätten där. Domen har målnummer 5357-16 och kom 2016-11-22. Alla har rätt att ta del av allmänna handlingar som domar är, om de inte av någon anledning skulle skyddas av sekretess. Här är en länk där du kan beställa domar från förvaltningsrätten i Malmö:

Förvaltningsrätten i Malmö, beställa domar och beslut

Målnr och datum för beslut bör räcka för att förvaltningsrätten ska hitta rätt dom åt dig. Vill du ha den skickad till dig kan det hända att det kostar en liten summa, men du kan be om att få veta eventuell kostnad innan du får handlingen skickad till dig.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Mvh,

Jesper Forsgren
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (1204)
2021-07-23 Kan min amerikanska flickvän få uppehållstillstånd i Sverige?
2021-07-23 Gift med svensk medborgare, kan jag få permanent uppehållstillstånd?
2021-07-23 Hur påverkar 60 dagsböter mitt medborgarskap?
2021-07-21 Har make rätt till svenskt medborgarskap efter giftermål?

Alla besvarade frågor (94159)