Förvärv genom arv är skattefria

FRÅGA
Hej! Jag är inte svensk medborgare och har bara uppehållstillstånd. jag har ärvt en summa pengar av min far från hemlandet Iran cirka 800 000 sek. Pengarna kommer från en försäljning av en fastighet som delades mellan jag och mina syskon. Och jag ska förra över min del till Sverige. Arvet är också beskattas i hemlandet. min fråga är då om jag behöver beskatta pengarna eller vinsten här i Sverige. Och vilka dokumentet behöver jag visa skatteverket.Hälsningar
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Från och med att du är bosatt i Sverige är du obegränsat skattskyldig för alla dina inkomster, inklusive inkomster från utlandet. Det är dock så att förvärv genom arv är skattefria i Sverige. Jag skulle föreslå att du skaffar dokument från Iran som visar att det handlar om arv och upplyser Skatteverket om detta när du deklarerar.

Jag hoppas att du fått svar på din fråga!

Ovan svar är vad som inryms inom vår gratisrådgivning, behöver du vidare rådgivning rekommenderar jag att du kontaktar någon av de specialiserade jurister Lawline samarbetar med. Du kan boka tid på ett kontor nära dig direkt via http://lawline.se/boka alt klicka på knappen till höger.

Med vänliga hälsningar,

Sotirios Apostolou
Fick du svar på din fråga?
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Internationell skatterätt (171)
2018-06-14 Vad gäller för beskattning vid försäljning av bostad utomlands?
2018-05-21 Etablering i Hong Kong
2018-05-17 Hur dödsbo beskattas.
2018-05-02 Skatteavtal mellan Sverige och Schweiz

Alla besvarade frågor (55398)