Felaktig anmälan om folkbokföring

2017-08-24 i Myndigheter
FRÅGA
Hejsan! En väldigt udda fråga. Jag och min man gifte oss 2 år sedan, men vi bor inte på samma adress pga olika anledningar. Nu fick jag ett brev från skatteverket att dom fått meddelande någonstans ifrån att vi bor ändå ihop, vilket vi inte gör. Hur ska jag göra?
SVAR

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Som du säkert vet ska man vara folkbokförd på den adressen man bor på. Om det är så att man misstänker att någon har en inkorrekt folkbokföring så ska man anmäla det till Skatteverket, vilket det verkar som att någon har gjort. Skatteverket gör då en utredning och söker upp personen och ber denne anmäla sig på rätt adress - förmodligen det brevet du har fått från de nu. Om det är så att du faktiskt är folkbokförd på rätt adress och att anmälan är felaktig, ska du tala om detta för Skatteverket. Du får helt enkelt vända dig till de och förklara hur det ligger till. Lycka till!

Vid ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen tillbaka till oss på Lawline!

Vänliga hälsningar,

Ni de Keiser
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Myndigheter (431)
2021-08-01 Var folkbokför jag mig om jag saknar bostad?
2021-07-27 Räknas mallar som domstolarna har till stöd för domskrivning som allmänna handlingar?
2021-07-25 Kan jag byta efternamn?
2021-07-17 Krävs strandskyddsdispens för växthus?

Alla besvarade frågor (94605)