Får arbetsgivaren ensidigt ändra arbetstagarens lön?

FRÅGA
Min väns arbetsgivare har tagit ut en avgift på lönen varje månad, han menar att alla ska vara med att betala för en hjärtstartare, får han göra så?
SVAR

Hej!

Tack för att du har vänt dig till Lawline med din fråga.

I din väns fall har arbetsgivaren ändrat arbetstagarens lön utan arbetstagarens samtycke. Arbetstagarens lön finns reglerad i ett anställningsavtal och ett sådant avtal är bindande för båda parter. Villkoren i anställningsavtalet får inte ändras ensidigt av arbetsgivaren, utan anställningsavtalet gäller tills parterna gemensamt kommit överens om något annat. Om arbetsgivaren inte betalar ut den lön som är angiven i anställningsavtalet begår arbetsgivaren ett avtalsbrott och den anställde har då en fordran (ett penningkrav) på arbetsgivaren för den icke utbetalda lönen. För att arbetstagaren ska få betalt av arbetsgivaren kan denne vända sig till Kronofogden och ansöka om ett betalningsföreläggande. Du kan läsa mer om ansökan om betalningsföreläggande här.

Sammanfattningsvis har arbetsgivaren inte rätt att ändra arbetstagarens lön utan samtycke. Om arbetsgivaren vill köpa in en hjärtstartare till arbetsplatsen är det arbetsgivaren som ska stå för det, inte arbetstagarna.

Har du fler frågor är du välkommen att höra av dig!

Med vänliga hälsningar,

Lovisa Lundgren
Fick du svar på din fråga?
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Arbetsgivarens skyldigheter (654)
2020-06-04 Hur kräver man ut skadestånd enligt 38 § LAS?
2020-05-30 Har arbetsgivaren rätt att skjuta upp utbetalningar av lön?
2020-05-30 Har arbetstagaren rätt att få betalt även om den blir hemskickad?
2020-05-29 ​Arbetsgivarens skyldighet vad gäller uttalanden.

Alla besvarade frågor (80678)