Får arbetsgivaren ensidigt ändra arbetstagarens lön?

FRÅGA
Min väns arbetsgivare har tagit ut en avgift på lönen varje månad, han menar att alla ska vara med att betala för en hjärtstartare, får han göra så?
SVAR

Hej!

Tack för att du har vänt dig till Lawline med din fråga.

I din väns fall har arbetsgivaren ändrat arbetstagarens lön utan arbetstagarens samtycke. Arbetstagarens lön finns reglerad i ett anställningsavtal och ett sådant avtal är bindande för båda parter. Villkoren i anställningsavtalet får inte ändras ensidigt av arbetsgivaren, utan anställningsavtalet gäller tills parterna gemensamt kommit överens om något annat. Om arbetsgivaren inte betalar ut den lön som är angiven i anställningsavtalet begår arbetsgivaren ett avtalsbrott och den anställde har då en fordran (ett penningkrav) på arbetsgivaren för den icke utbetalda lönen. För att arbetstagaren ska få betalt av arbetsgivaren kan denne vända sig till Kronofogden och ansöka om ett betalningsföreläggande. Du kan läsa mer om ansökan om betalningsföreläggande här.

Sammanfattningsvis har arbetsgivaren inte rätt att ändra arbetstagarens lön utan samtycke. Om arbetsgivaren vill köpa in en hjärtstartare till arbetsplatsen är det arbetsgivaren som ska stå för det, inte arbetstagarna.

Har du fler frågor är du välkommen att höra av dig!

Med vänliga hälsningar,

Lovisa Lundgren
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
13 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-08-07 14:16
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Arbetsgivarens skyldigheter (596)
2019-10-02 Kan arbetsgivaren kräva att man alltid är tillgänglig?
2019-09-30 Bevisbörda diskriminering
2019-09-26 Vad gör jag om min arbetsgivare inte betalar ut min lön?
2019-09-24 Kan arbetsgivaren tvinga arbetstagaren att ta kompledigt vid arbetsbrist?

Alla besvarade frågor (73759)