FrågaSTRAFFRÄTTÄrekränkning, 5 kap. BrB08/02/2018

Dålig referens eller förtal?

Hej

Jag har jobbat med lokalvard hos ett foretag, efter att jag har avslutat min anstallning, sa var en anstalld fran foretaget ( han har aget sitt namn samt foretagets namn) ringt ett stadforataget dar jag har sokt jobb och anget mitt namn och pratat daligt om mitt jobb hos de, ar detta olagligt? och vad kan jag gora?

Mvh

Lawline svarar

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Först och främst kan vi konstatera att en arbetsgivare givetvis är fri att ge referenser till din nya arbetsgivare. Det är till och med mycket vanligt att en framtida arbetsgivare pratar med din gamla arbetsgivare om din tid som anställd där. Dessa referenser kan såklart både vara bra och dåliga. Det kan kännas hårt och orättvist, men det ska mycket till för att din förra arbetsgivares agerande ska räknas som förtal.

Vad är då förtal och var går gränsen? Förtal definieras i brottsbalken 5 kap 1 § som "att utpeka någon som brottsling eller klandervärd i sitt levnadssätt eller på annat sätt lämna uppgift som är ägnad att utsätta denne för missaktning."

Uppgifterna som lämnas ska alltså vara av nedsättande beskaffenhet. Om personen var skyldig att uttala sig eller om det med hänsyn till omständigheterna var försvarligt att lämna uppgiften och uppgiften var sann eller hade skälig grund så är det inte att anse som förtal. Sprider din arbetsgivare osanna uppgifter om dig kan det däremot alltså röra sig om förtal.

Tyvärr kan jag inte ge dig ett mer precist svar än så då jag inte vet vad det är din arbetsgivare har sagt om dig. Jag råder dig att kontakta din gamla arbetsgivare och fråga vad det är han anser att du gjort dåligt och se om ni kan reda ut de problem som finns och på så sätt förhoppningsvis komma på god fot med varandra!

Hoppas att du fick svar på din fråga och ställ gärna följdfrågor om det är något mer du undrar över!

Gustaf ÅleskogRådgivare
Hittade du inte det du sökte?