Böter trots synlig parkeringsbiljett

2015-08-04 i Parkeringsböter
FRÅGA
Hej. Jag fick en parkeringsbot vid en vanlig betalparkering. Jag köpte biljetten 12:50 som skulle vara till 14:26 och la in den synligt i fönstret. Gick sedan iväg för att 20 minuter senare komma tillbaka för att hitta en parkeringsbot som utfärdats 12:51 med överträdelsen 24. GILTIG BILJETT SAKNAS/EJ SYNLIG. Är detta något jag kan överklaga? Har själv fotograferat bilen med biljetten i och är enligt min uppfattning klart synlig. Tack på förhand, Frida
SVAR

Hej och tack för din fråga!

Du kan vända dig till parkeringsbolaget som utfärdat boten och bestrida. Hur man går tillväga brukar många gånger stå på själva böteslappen eller på bolagets hemsida. Gör det inte det kan du maila eller ringa till dem. Bifoga fotot du har tagit som bevis. Det kan även vara till din fördel om någon kan vittna om att du betalat och placerat biljetten synligt.

Om bolaget fortfarande anser att du är skyldig att betala kan du såklart ta vidare det till domstol, men det är osäkert vad som kommer att bli utgången. Det är många gånger svårt att få rätt mot ett parkeringsbolag då ord står mot ord och processen kan bli dyr.

Lycka till och hör gärna av dig igen om du har vidare frågor.

Vänligen,

Edith Grundin
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
En viktig sak att tänka på är ifall du betalat i rätt automat. Kontrollera detta noga! Närmaste automaten behöver nödvändligtvis inte vara rätt. Jag har t.o.m. bevittnat P-platser som tillhört olika P-bolag, där det stått 2 automater sida-vid-sida. Betalar du i fel automat så åker du på böter eftersom du då betalat till fel P-bolag, det har ingen betydelse ifall du betalar i den dyrare eller billigare automaten. Därför skall man LÄSA NOGA PÅ SKYLTARNA, både på den plats man parkerar på, och skyltarna på P-automaten, vilket anger vilket P-bolag P-automaten tillhör, och vilka platser automaten gäller för.
2016-02-27 16:35
Tänk också på att p-vakten oftast tar en bild om det saknas biljett / gått ut tid osv. detta brukar i så fall stå noterat på parkeringsanmärkningen eller kontrollavgiften. Så har du tagit en "upphittad" biljett och fabricerat bilden i efterhand så blir lite dumt om det går vidare till tinget och p-vaktsbolaget har en bild på en biljett med utgången tid.... då blir det en ganska pinsam vändning i fallet. Lycka till! /P-vakten
2016-03-27 23:59
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Parkeringsböter (424)
2020-10-27 Måste jag betala parkeringsböter?
2020-10-27 När får man böter på en tidsbegränsad parkering?
2020-10-22 Hur överklagar jag parkeringsböter?
2020-10-19 Hur kan du gå vidare när du fått parkeringsböter?

Alla besvarade frågor (85554)