Bestridande av parkeringsanmärkning - fel regnr

2017-08-29 i Avtal
FRÅGA
Kontrollavgift!Jag åkte till Liseberg i Göteborg. letade parkering tog ett bra tag innan man hittade en i ett parkeringshus. Ställde mig där och betalade via q-parks sms tjänst som jag använt några ggr tidigare med inskrivet regnr: AAA111 så jag letade bara upp rätt plats kod slog in den och startade tänkte inte mer på det. När vi kom tillbaka senare på kvällen och det vart dags att åka hem så hade vi fått en kontrollavgift. Jag funderar hur är detta möjligt gick in i appen och såg att jag hade registrerat mig rätt och funderar varför jag fått en kontrollavgift. kollar på kontrollavgiften och hittar koden 24 och det innebär ingen synlig biljett. Det fick mig att fundera ytterligare vad som kan vara fel. Men efter mycket tittande , såg jag att regnr hade hamnat i fel ordning så det stod 111AAA istället . men regnr stämde men i fel ordning. jag har kvitto och allt fick även det av q-park kundservice.Jag skickade in en överklagan men den nekades med detta argument.Vill vi meddela att vi dessvärre inte kan godta förklaringen som skäl för avskrivning av ärendet.För att en betalning via SMS Park skall vara giltig måste rätt registreringsnummer och rätt zonkod vara registrerade.Då vår vakt kontrollerade SMS-inloggningarna för området ifråga fanns inte registreringsnummer AAA111 med.Kontrollavgiften är således korrekt utfärdad. Det är beklagligt att du inte registrerade rätt regnr, men det utgör dock inte skäl för avskrivning av ärendet. Bör jag ta detta till tingsrätten?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

När du betalat via SMS-park har du accepterat de avtalsvillkor som finns uppställda, däribland din skyldighet att ange rätt registreringsnummer. Dessa avtalsvillkor finns att läsa i appen eller på parkeringsbolagets hemsida. Dessa villkor är något du accepterar när du använder betalappen och det är alltså din skyldighet som avtalspart att läsa de villkor som parkeringsbolaget uppställt.

När parkeringsvakten utfärdar sin kontroll och fel registreringsnummer angetts blir betalningen inte synlig, vilket tyvärr landar på dig eftersom du som avtalspart inte uppfyllt dina skyldigheter.

Du bör alltså inte ta detta vidare till tingsrätten då du med största sannolikhet inte kommer att få rätt.

Hoppas du känner att du fått svar på din fråga!

Vi kan hjälpa dig vidare!
Våra jurister ger dig personlig hjälp. Klicka för att boka tid med Lawline Juristbyrå: BOKA.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1579)
2022-01-16 Bestrida faktura som avser färre antal arbetade timmar än avtalat?
2022-01-12 Hur utforma avtal angående löfte om att köpa lös egendom i framtiden?
2022-01-11 Kan man kräva att någon betalar för ett olagligt avtal? (Pactum turpe)
2022-01-06 Avtal vid lån av pengar

Alla besvarade frågor (98466)