Bestrida parkeringsböter

FRÅGA
Hej jag har fått en P bot där det står -"Överträdelse: 38. Parkerat fordon längre än tillåten tid. P 10 min..."Det är dock inte synligt skyltat vid parkeringsplatsen, skylten är några meter bort, på andra sidan gatan, vänd bort från parkeringsplatsen mot bostadshusen. Skylten är omöjlig att se när man kör in på parkeringsplatsen, det går alltså endast att se den när man går ut ur bostäderna och inte när man kör in på parkeringen..Tack på förhand
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

När du bestrider en parkeringsbot ska du alltid betala parkeringsboten först och sedan överklaga boten. Du ska i första hand vända dig till företaget som utfärdade boten. De flesta har färdiga formulär för att bestrida avgifter. Se till att sammanställa din överklagan, kontrollera den och inkludera alla uppgifter som krävs. Många kräver även en skriftlig motivering. Här är förklaringar som innehåller meningar i still med "Jag visste inte" eller "Jag skulle bara" inte särskilt gångbara. Var istället respektfull och saklig. Kom ihåg att personen som tar hand om ditt ärende inte är samma person som gav dig böter. Glöm inte heller bort att skicka med all bevisning som styrker din överklagan. Det vore bra om du kan ta foton som visar hur man inte kan se att det finns en skylt därifrån du parkerade.

Här har du en länk på polisens blankett om företaget inte lät dig bestrida boten hos dem.

Lycka till!

Hanna Karlsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (417)
2021-08-31 Ansöka om handräckning när kompisen vägrar lämna tillbaka utlånad bil
2021-08-31 Kan man ta tillbaka gåva?
2021-08-21 Har ett dödsbo borgensansvar?
2021-07-29 Vad kan man göra om någon vägrar lämna tillbaka egendom som tillhör annan?

Alla besvarade frågor (95783)