Behövs intyg för att resa utomlands som minderårig?

2019-07-31 i Barnrätt
FRÅGA
Hej, jag som är 16 år tillsammans med en kompis som är 17 år tänkte flyga till Turkiet med TurkishAeirlens utan föräldrar. Jag skulle vilja ha hjälp med vilken sortens intyg behövs det? Tack i förhand!
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Enligt svensk rätt krävs inget intyg

I Sverige finns inga speciella lagar som säger att en minderårig behöver ett intyg för att resa. Det enda som behövs enligt våra lagar är ett giltigt pass. Detta kan dock skilja sig åt mellan olika länder. Även flygbolaget du reser med har rätt att kräva ett intyg av dig om de satt upp sådana regler.

Hur vet du om det behövs ett intyg?

Vad jag kan se på deras hemsida har Turkish Airlines inte ställt upp några regler som gör att du kräver ett intyg för att resa med dem. Det bästa du kan göra är dock att själv höra av dig till flygbolaget och fråga vad som gäller, både för flygbolaget i sig och för att få resa in i Turkiet som helhet. För säkerhets skull kan du be dina föräldrar om en kopia på deras legitimation och en underskrift på ett dokument som på engelska klargör att de samtycker till resan.

Hoppas att du fick svar på din fråga!

Vänligen,

Erika Redelius
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hej 1 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-31 06:10
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Barnrätt (1279)
2019-09-17 Kan föräldrar besluta om vem som ska få vårdnaden vid händelse av deras bortgång?
2019-09-08 Kan jag och min dotter ha gemensam vårdnad?
2019-09-07 Vad gör jag om min dotter inte vill åka till sin pappa?
2019-09-06 Upphävande av faderskap till barn

Alla besvarade frågor (72856)