Avtals giltighet

2016-11-18 i Avtals ogiltighet
FRÅGA
Jag har gjort oavsiktligt gjort en skada på skolans dator som jag sedan några månader tillbaka fått efter att mina föräldrar skrivit på ett avtal. Nu är det självrisk som gäller. Dock så är det svårt att ej skriva på avtalet. Då studierna påverkas enormt negativt om man ej skriver på. Finns det någon juridisk anledning till varför man inte ska behöva betala självrisken? Kan tillägga att det är en privat skola som ägs av ett stort bolag.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Som du nämner har du ingått ett avtal då du hyrt skolan. Huvudregeln är att avtal ska hållas. Detta innebär att villkoren i avtalet ska följas, om inte annat följer av t.ex. lag eller andra omständigheter. Det faktum att du behövde datorn för skolan kan inte anses utgöra någon sådan omständighet som skulle medföra att villkor i avtalet bortses från eller lämnas utan avseende. Finns det således ett villkor i avtalet som säger att du ska betala uppkommen skada på datorn är du nog tyvärr illa tvungen att betala.

Hoppas att svaret hjälpte och tack än en gång för att du vände dig till Lawline med din fråga!

Mattias Lindner
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Måste kommentera detta. Min flicka har med data från skolan för dom måste det i undervisningen. Men hur gör dom då. Finns en lag som säger att skolan ska vara gratis å dom måste ha en data. Då är det inte rätt man ska bekosta om den går i sönder om nu skolan ska va avgift fri
2016-11-19 00:06
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Avtals ogiltighet (315)
2020-09-23 Tvingad att ingå avtal mot sin vilja
2020-09-16 Vad gäller om ett annat pris anges i avtalet än vad som bestämts muntligt?
2020-09-15 Omyndiga personers underskrift
2020-08-31 Har hyresgäst rätt att bo kvar vid förverkad hyresrätt?

Alla besvarade frågor (85217)