Avskedad - Vad har jag för rättigheter?

FRÅGA
Hej, jag jobbar på hemköpskedjan och blev nyligen lurad till ett möte där jag trodde jag skulle få information om ett internt problem men så var inte fallet. Jag har vid ett antal tillfällen slagit in salladsbar på mina oliver istället för inläggningar lösvikt, vilket jag vet är fel, men då tog de mig till arbetsplatsen där hela personalen satt, pekade ut mig och tog mig till kontoret. Där tvingade de mig skriva på ett uppsägningspapper, även fast jag frågade om jag fick ta med det hem till mina föräldrar eller om jag kunde anmäla om jag inte tyckte att det skötts på rätt sätt osv men det fick jag inte. Sen så fick jag tömma mitt skåp och jag citerar "du får inte låna en påse, det du inte kan bära med händerna får du slänga i papperskorgen, du har 1 minut sen får du gå härifrån". Jag hade dessutom glömt en av mina sprutor på arbetet när jag jobbade sist och va tvungen att leta efter den(jag har diabetes) men han brydde sig inte och sa att om jag inte hittade den var det inte hans problem. Min fråga är nu vad jag har för rättigheter? Kan jag göra något, de har även gjort många andra grejer som att till exempel tvinga mig och flera andra jobba när vi är för få och inte låta mig gå på lunch utan jobba 5-6h när jag med min diabetes måste få gå och äta efter fyra! De har gjort otroligt mycket fult mot sin personal under dessa tre år så kommer inte kunna skriva allt.. men nu har de iaf sagt att de ska anmäla mig för detta, kan jag motanmäla eller vad kan jag göra?
SVAR

Hej!

Tack för att du har vänt dig till Lawline med din fråga.

Det som har skett i ditt fall är att du har blivit avskedad pga. att de anser att du har stulit från din arbetsplats. Avsked sker med omedelbar verkan (18 § LAS).

Du har rätt till ta del av allt det relevanta pappersarbetet. Du har rätt att få en förklaring om vad du ska göra för att överklaga beslutet, och till vilka du ska vända dig till för det. Vidare har du rätt att få en motivering till avskedet, också i pappersform (19 § LAS). De får inte vägra dig kopior att ta hem av något som rör ditt fall specifikt.

De andra frågorna ska du anmäla till Handelsarbetarförbundets ombud, sen tar de det vidare.

Jag hoppas att denna information är till hjälp

Med vänlig hälsning,

Adam Novak
Fick du svar på din fråga?
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Uppsägning och avskedande (1436)
2020-02-19 Avsked pga. olämpliga kommentarer om sin egen sexualitet av lärare
2020-02-18 Uppsägning av arbetstagare under provanställning?
2020-02-17 Kan jag som facklig förtroendeman åberopa den särskilda företrädesrätten vid uppsägning?
2020-02-14 Kan arbetsgivare säga upp hursomhelst?

Alla besvarade frågor (77208)