Avhysa person från friggebod

FRÅGA
Träffar sedan en tid en man och vi är lyckliga tillsammans. Problemet är att han har ett ex som vägrar flytta och har bosatt sig i hans friggebod ute i hans trädgård. Hon har svårt att hitta en ny bostad och säger sig ha rätt att bo där. Huset äger han och har så gjort hela tiden. Hon är bara skriven på adressen i hans hus. Det är slut mellan dom och han vill inte ha henne där. Hon vägrar dock att lämna ifrån sig nyckeln och vägrar flytta. Har han rätt att kasta ut henne?
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Jag utgår ifrån mitt svar här, att kvinnan som bosatt sig i friggeboden inte har varit gift med mannen, inget hyresavtal ingåtts eller att sambolagen inte kan tillämpas på deras tidigare bostad.

Kvinnan som bosatt sig i friggeboden i trädgården ska på anmodan av fastighetsägaren omedelbart lämna den. Vägrar hon att göra det, bör ni begära avhysning. Detta gör ni genom att ansöka hos kronofogdemyndigheten.

Länk till ansökan kommer här.

Hoppas du fått svar på din fråga.

Med vänliga hälsningar

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Kronofogdemyndigheten (519)
2021-07-24 Vad ska jag göra när hyresgästen vägrar flytta?
2021-07-22 Vem kan frakta bort bilen från vår mark?
2021-07-09 Hyresgäst vägrar flytta trots uppsägning av hyresavtal pga förverkandegrund – handlingsplan
2021-07-02 Vad gör jag om en person är skyldig mig pengar?

Alla besvarade frågor (94177)