Återgivning av möte.

FRÅGA
Hej, jag undrar om det är tillåtet att återge inspelning från ett möte, där jag själv deltagit, offentligt om jag förställer rösten på den andra personen? Inspelningen gjordes för att dokumentera missförhållanden på arbetsplatsen jag befunnit mig på. Det kommer inte gå att identifiera den andra personen på rösten men personen använder ofta samma fraser till flera andra, även de utsatta för otrevligheter. Håller jag mig fortfarande inom ramen för lagen?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det är inte olagligt i sig att spela in ett möte där man själv deltar. Vad som kan aktualiseras är ansvar för förtal, men av omständigheterna att döma så verkar det knappast relevant då du nämner att du tänker förställa rösten och att man inte kommer kunna identifiera personen. Du håller dig alltså inom lagens ramar så länge situationen är som du beskrivt.

Hoppas att svaret hjälpte dig!

Rickard Essung
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Ärekränkning, 5 kap. BrB (1234)
2021-07-27 Vad är preskriptionstiden för förtal och förolämpning?
2021-07-24 Förtal att varna för personer som friats?
2021-07-23 När övergår skvaller i förtal?
2021-07-22 Hur anmäler man brott?

Alla besvarade frågor (94275)