Arvstvist har vunnit laga kraft - när kan jag börja nyttja fastigheten?

FRÅGA
Efter en arvstvist i tingsrätten så har domen nu vunnit laga kraft, när kan man börja nyttja fastigheten?Arvskifte har ännu ej gjorts!
SVAR

Hej och tack för din fråga!

Jag utgår i mitt svar från att arvstvisten har handlat om en fastighet, vilken du nu har fått rätt till. Om domen har vunnit laga kraft har således tiden för överklagan gått ut och domen kan därmed verkställas. Så länge alla parter är överens om detta kan nyttjandet av fastigheten börja med omedelbar verkan.

Om någon motsäger sig ditt nyttjandet av fastigheten är dessutom domen att anse som en exekutionstitel. Detta innebär att du, vid ytterligare problem, kan vända dig till kronofogdemyndigheten eller tingsrätten för att få hjälp med vräkning eller ianspråktagande av fastigheten. Rätten är med andra ord på din sida.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Mvh,

Nina Erlandsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Kronofogdemyndigheten (519)
2021-07-24 Vad ska jag göra när hyresgästen vägrar flytta?
2021-07-22 Vem kan frakta bort bilen från vår mark?
2021-07-09 Hyresgäst vägrar flytta trots uppsägning av hyresavtal pga förverkandegrund – handlingsplan
2021-07-02 Vad gör jag om en person är skyldig mig pengar?

Alla besvarade frågor (94174)