Ersättning vid arbetsskada

2015-12-12 i Arbetsskada
FRÅGA
Hej, har fått tinnitus på jobbet men har inte anmält skadan, men har anmält till företag sköterskan samt har fått remiss inom tre månader för öronen. Och har privat försäkring kan man få ersättning för tinnitus? Mvh
SVAR

Hej och tack för din fråga!

Jag rekommenderar att du anmäler skadan till din arbetsgivare. De flesta arbetsgivare är anslutna till ett försäkringssystem. Om din arbetsskada omfattas av en sådan försäkring kan du få ersättning på den vägen.

Även om arbetsgivaren saknar sådan försäkring eller skadan inte omfattas av försäkringen bör du ändå anmäla skadan till din arbetsgivare som i sin tur anmäler skadan till försäkringskassan.

Om skadan bedöms vara en arbetsskada har du har rätt till ersättning från försäkringskassan. Är du fackansluten bör du även kontakta ditt fackombud.

Vad gäller din privata försäkring är svårt för mig att besvara, rekommenderar att du kontaktar dem för att få reda på om de ersätter din skada eller inte. I vilket fall som helst ska du i första hand ta kontakt med din arbetsgivare och med försäkringskassan.

Lycka till och hör av dig igen om något är oklart.

Med vänlig hälsning

Farah Wali
Fick du svar på din fråga?
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Arbetsskada (29)
2020-09-16 Hur långt tillbaka i tiden kan man anmäla en arbetsskada?
2020-09-09 Vad händer om arbetsmiljön underkänns vid en inspektion?
2020-04-22 Arbetsgivarens ansvar för arbetsanpassning och rehabilitering vid arbetsskada
2020-01-26 Är villaförening skadeståndsskyldig mot mig för arbetet jag utför för den?

Alla besvarade frågor (85567)