Arbetsgivares uppsägningstid av 67-åring

FRÅGA
jag r 65 år och tänker fortsätta till 67. Hur lång uppsägningstid har min arbetsgivare (Kommun), Jag har arbetat åt kommunen i 12 år.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Uppsägningstiden bestäms i första hand i ditt anställningsavtal. Finns det ingen uppsägningstid angiven i avtalet går man istället efter arbetsplatsens kollektivavtal. Eftersom du jobbar för en kommun omfattas du av kollektivavtalets bestämmelser gällande uppsägningstid.

Fram till utgången av den månad då arbetstagaren fyller 67 år har hen rätt att ha kvar sin anställning. Detta framgår av 32 a § i Lag (1982:80) om anställningsskydd (LAS). Skulle din arbetsgivare vilja säga upp dig i samband med att du fyller 67 år måste hen meddela dig det skriftligen minst en månad i förväg i enlighet med bestämmelsen i 33 § LAS.

Svaret på din fråga är alltså att uppsägningstiden är en månad om arbetsgivaren väljer att avsluta anställningen i samband med att du blir 67 år.

Hoppas att du fick svar på din fråga annars är du välkommen att ställa fler frågor!

Jenny Ångström
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Uppsägning och avskedande (1820)
2021-07-24 När har jag företrädesrätt till återanställning?
2021-07-24 Kan arbetsgivaren hålla kvar mig eller kan jag byta jobb?
2021-07-24 När börjar uppsägningstiden räknas?
2021-07-23 Kan jag bli uppsagd för arbetsvägran om jag vägrar arbeta i köket på förskolan där jag arbetar?

Alla besvarade frågor (94159)