Arbetsgivarens rätt till uppsägningstid

FRÅGA
Hej.Jag har problemet att jag litade på min arbetsgivare när det gäller uppsägning.Jag sa upp mig 24/5-15 och vi kom muntligt överens om att inte ha någon uppsägningstid eftersom jag skulle börja jobba på mitt nya jobb dagen efter.Det gick några dagar, sen skickar han ett sms och säger att jag måste jobba.Jag svarar "Vi kom överens om att jag kunde sluta direkt."Han svarar "Jo jag vet..."Jag bad honom skriva under ett papper där det står att jag slutar utan uppsägningstid med sista arbetsdag 24/5-15, men det vägrade han.Han hotade även med att förlänga min uppsägningstid, eftersom jag jobbat mer än 7år där, till 4-5 månader om jag inte jobbade denna helgen.Vilket jag vägrade och hänvisade till vårt avtal om att inte ha någon uppsägningstid."Men om du ställer upp den här helgen och jobbar så kam du ta ledigt resten av månaden så behöver ingen veta nåt"Vad kan jag göra för att inte hamna inför rätta eller på annat sätt hamna i trubbel?
SVAR

Hej, och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Eftersom du har jobbat där i mer än sju år så utgår jag från att du är anställd tills vidare i enlighet med 4 § lag om anställningsskydd (LAS). I 11 § anges att för både arbetsgivare och arbetstagare gäller en minsta uppsägningstid av en månad. Din arbetsgivare är därför inte skyldig att ingå ett sådant avtal med dig. Någon längre uppsägningstid än en månad behöver du dock inte acceptera, eftersom lagen är tvingande till arbetstagarens fördel och avtal med annan innebörd är ogiltiga enligt 2 §.

Ett muntligt avtal är visserligen lika bindande som ett skriftligt vad gäller arbetsrätten, men det krävs att du kan bevisa att ni ingått avtalet. Det är också tillåtet att frångå bestämmelserna i lagen, då länge det är förmånligare för arbetstagaren. Om du har en SMS-konversation kan det vara ett bra sätt att visa på detta.
Du bör dock veta att du riskerar att bli skadeståndsskyldig ifall du inte beaktar uppsägningstiden på en månad enligt 38 §, förutsatt att du inte kan bevisa att ni frångått detta genom avtal.

Med vänlig hälsning,

Fick du svar på din fråga?
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Uppsägning och avskedande (1563)
2020-06-30 Bruten lojalitetsplikt som lett till avsked
2020-06-30 Uppsägningstid
2020-06-30 Skälig grund för avsked
2020-06-30 Uppsägningen måste vara sakligt grundad

Alla besvarade frågor (81681)