Ångerrätt vid köp på internet

2015-09-23 i KÖPRÄTT
FRÅGA
Jag var inne på Facebook och gick in på en hemsida carprice.se där man skulle fylla i mailadress och bilens regnr för att få en värdering på bilen. Jag gjorde detta och fick direkt ett mail med en räkning på 89 euro. Då skickade jag direkt att jag ville avbeställa/ ångra köp. Jag gjorde detta innan jag fick tjänsten. Är jag skyldig att betala?
SVAR

Hej, och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Då du har handlat i form av konsument och hemsidan du besökte har agerat i form av näringsidkare, samt att detta har skett på distans är Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (här) tillämplig. En ångerfrist på 14 dagar från det att avtalet ingås gäller därmed för dig som konsument och köper en tjänst på detta vis, och du ska därför inte behöva betala fakturan. Om tjänsten avser digitalt innehåll som levereras på annat sätt än på ett fysiskt medium och om du uttryckligen har samtyckt till leverans på detta sätt och gått med på att det inte finns någon ångerrätt, gäller dock inte ångerrätten. Av din fråga verkar det inte som om du uttryckligen samtyckt till att det inte ska finnas någon ångerrätt, och du bör därför ha rätt att ångra dig och inte behöva betala fakturan.

Lycka till!

Fanny Karlsson
Fick du svar på din fråga?
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (848)
2020-11-25 Öppet köp i butik
2020-11-25 Hur länge har ett företag på sig att kräva tillbaka en felskickad vara?
2020-11-24 Ångerrätt konsument resp. näringsidkare
2020-11-21 Behöver du betala för bilvärderingstjänsten trots att företaget varit otydligt vid lämnande av prisinformation?

Alla besvarade frågor (86657)