Ansökan om betalningsföreläggande

Hej jag har sålt min bil till en bilfirma och de har ej betalt, jag har köpekontrakt och jag har vid upprepade tillfällen haft kontakt där firman lovat att beteala samt skicka kvitto på insättningen men de har fortfarande inte gjort det, nu undrar jag hur jag går vidare med detta?

Lawline svarar

Hej! 

Som jag uppfattat den situation du beskriver är det ostridigt mellan dig och bilfirman att du sålt en bil och att firman är skyldig dig pengar. Det verkar även som att förfallodag för betalning har infallit.

Om förfallodagen har passerat, betalningsskyldigheten är ostridig och skulden ska betalas i pengar, rekommenderar jag att du vänder dig till Kronofogdemyndigheten. Enligt 2 § Lag om betalningsföreläggande och handräckning (https://lagen.nu/1990:746) kan man ansöka om ett betalningsföreläggande för att utfå betalning.

På Kronofogdemyndighetens hemsida (http://www.kronofogden.se/Ansokaombetalningsforelaggande.html)finns mer information samt den blankett som behövs för att ansöka om betalningsföreläggande.

Lycka till!

Lawline RådgivareRådgivare
Public question details image

Ställ en Expressfråga 995 kr

Behöver du hjälp med att lösa en fråga gällande Fordringsrätt & exekutionsrätt och Kronofogdemyndigheten? Vi kan hjälpa dig!

Ställ din fråga i formuläret nedan och få svar inom 72 timmar.

Betala medKlarna Logo
0 / 1500
swish logo