Kräva betalning

FRÅGA
Hejsan! Min hund har blivit attackerad av en annan hund och detta är polisanmält,men nedlagt.Polisen har varit hos denna kvinna och hon sa att hon skulle betala kosnaderna som blev 4800 kr nu vägrar hon att betala.Vad kan jag göra för att få pengarna tillbaks som hon vägrar att betala? Tacksam för svar snarast
SVAR
Hej och tack för din fråga.

Jag utgår från att det finns en fordran riktad mot kvinnan. Om kvinnan (gäldenären) inte vill betala skulden frivilligt kan du vända dig till kronofogdemyndigheten. Kronofogdemyndigheten kan hjälpa dig att få betalt genom ett betalningsföreläggande. Du kan ansöka på kronofogdemyndighetens hemsida om att få ett betalningsföreläggande via den här länken:

http://www.kronofogden.se/Ansokaombetalningsforelaggande.html

När du har skickat in din ansökan, skickar kronofogdemyndigheten i sin tur ett betalningsföreläggande till gäldenären (kvinnan) som får chans att antingen betala skulden till dig eller bestrida den. Om gäldenären inte bestrider utfärdar kronofogdemyndigheten ett beslut om betalning.
I din ansökan om betalningsföreläggande ska du ange att du vill ha kronofogdemyndighetens hjälp att driva in skulden. Det sker genom en undersökning av din motparts tillgångar och eventuell utmätning av dessa.
Med vänlig hälsning
Ester Sandgren

Ester Sandgren
Vi kan hjälpa dig vidare!
Våra jurister ger dig personlig hjälp. Klicka för att boka tid med Lawline Juristbyrå: BOKA.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Kronofogdemyndigheten (538)
2022-01-22 Betalningsföreläggande
2021-12-31 Vad kan man göra för att få tillbaka sin katt?
2021-12-30 Vad gör jag när grannen olovligt nyttjar en del av min fastighet?
2021-12-21 Hur gör man om lånetagaren inte betalar tillbaka pengar?

Alla besvarade frågor (98676)