Vad händer med arvet om jag har skulder hos Kronofogden?

2019-07-22 i Sambo
FRÅGA
Hej,Jag undrar vad som händer med arvslotten om en av mina föräldrar går bort, dem är inte gifta utan sambos sedan 50 år. Vi är två barn, jag och min syster. Min fråga är vad som händer för mig då jag har stora skulder hos kronofogden? Kommer KF att utmäta allt?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Om en av dina föräldrar går bort kommer ni barn att ärva den avlidna föräldern. Sambor ärver inte varandra om det inte finns testamente som stadgar så. Som barn ärver ni enligt den legala arvsordningen era föräldrar med lika del (jfr 2 kap. 1 § Ärvdabalken). Du och din syster kommer därmed att ärva allt efter den förälder som avlider först. Ett arv är en utmätningsbar tillgång, innebärande att om du får ett arv är utgångspunkten att det kan mätas ut för att täcka dina skulder.

Vänligen,

Dennis Lavesson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
A11 Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-22 15:34
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Sambo (394)
2019-10-16 Dold samäganderätt vid samboende
2019-10-15 Hur ska skulder på samboegendom täckas då ena sambon avlider?
2019-10-14 "Enskild egendom" får endast verkan vid bodelning och inte arvsrätt
2019-10-02 Vilka rättigheter har en efterlevande sambo till den gemensamma bostaden?

Alla besvarade frågor (73826)