Vad gör jag när någon skickar hotmeddelanden till mig?

FRÅGA
Hej! Jag fått hotmeddelanden på Messenger från min förre detta flickvän som är thailändska. Hon har skrivit att hon ska döda mig och min familj. Hon har hackat in i min Facebook och har ringt mig och min son, från 18 mars tills nu . Vad ska jag göra? Hon skickar massa hot på thailändska.
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det du kan göra är att vända dig till polisen för att göra en anmälan mot din före detta flickvän avseende olaga hot (4 kap. 5§ brottsbalken) samt ofredande (4 kap. 7§ brottsbalken).

Det är bra om du kan visa upp meddelandena som bevis. Det gör ingenting att det står på thailändska, då polisen ska ha resurser för att kunna tolka dessa meddelanden på svenska.

Lycka till!
Med vänliga hälsningar,

Lena Famulak
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
28Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-07-13 09:47
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Brott mot frihet och frid, 4 kap. BrB (813)
2019-09-14 Olovligen befinna sig i annans trädgård
2019-09-07 Vägrar logga ut från konto på laptop, åtgärder?
2019-09-03 Jag blir hotad av mannen som är pappa till mitt ofödda barn, vad ska jag göra?
2019-09-02 Vad innebär brottet "grov fridskränkning"?

Alla besvarade frågor (72996)