Vad gäller för medlemsskap i bostadsrättsförening?

2017-08-01 i FASTIGHETSRÄTT
FRÅGA
Funderar på att köpa en liten bostadsrätt (hsb) för fritidsboende. Kommer inte hyra ut utan bara nyttja den själv. I stadgarna står det att man måste vara permanentboende. Kan jag nekas medlemskap?
SVAR

Hej och tack för att du valt att kontakta Lawline!

Stadgarna i en bostadsrättsförening är de grundläggande reglerna för föreningen. Förutom vissa uppgifter som är obligatoriska att ha med, får bostadsrättsföreningen besluta om ytterligare regler i sin stadga. Om föreningen har som ett krav att du ska vara permanent bosatt i bostadsrätten och du planerar att använda bostadsrätten som ett fritidsboende, kan bostadsrättsföreningen komma att neka dig medlemsskap. Mer information om bostadsrättsförenings stadgar hittar du på Bolagsverkets hemsida, här.

Väl mött!

Sofia Nygren
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom (14)
2021-05-07 Är en rullande arbetsbod att ses som lös egendom?
2020-08-22 Får ett företag gräva på min tomt utan mitt samtycke?
2019-02-04 Att ta väg över flera fastigheter och servitut
2018-03-18 När gäller besittningsskydd och vad händer med en hyresgästs nyttjande av bostad om hyresvärden försätts i konkurs?

Alla besvarade frågor (94587)