Utformande av avtal angående vinst i framtida fastighetsförsäljning

2015-12-20 i Avtal
FRÅGA
Hej!Jag undrar hur jag ska utforma ett avtal mellan mig och min ex man där vi ska skriva att om han säljer huset inom fem år ska jag vara med och dela på den vinsten efter att avräkning gjorts för det han har investerat i huset. Jag är utköpt för marknadsvärdet.
SVAR

Hej!

Med hjälp utav Lawlines avtalstjänster kan vi enkelt hjälpa dig att upprätta det önskade avtalet med korrekt innehåll. Avtalen säljs till ett fast pris och vår leverantör Avtal24 garanterar fullständig korrekthet i avtalen. http://lawline.se/vara_tjanster/avtal

Om du inte vill ta del av någon av våra avtalstjänster så gäller helt enkelt principen om att avtal ska hållas. Det gäller även om du och din ex man skulle sluta ett muntligt avtal. Problemet med muntliga avtal är att det kan bli svårt att bevisa i en eventuell rättstvist och det skulle dessutom kosta en massa pengar om man skulle välja att gå till domstol med frågan. Genom att istället upprätta ett skriftligt avtal så har du säkrat bevisning ifall någon problematik skulle uppstå. Det finns inget formkrav för avtal (undantag när det gäller fastighetsköp då man måste upprätta ett skriftligt avtal enligt 4 kapitlet 1 § Jordabalken) och avtalet kan alltså i princip innehålla vad som helst. Men utifrån vad du beskriver i frågan skulle jag rekommendera dig att i avtalet skriva det ni kommit överens om, samt datum och era underskrifter. Det kan även vara bra att göra en kopia av avtalet.

Hoppas att du känner att du fick svar på din fråga!

Vänligen,

Alexandra Kristofersson
Fick du svar på din fråga?
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1366)
2020-10-26 Vad gäller enligt avtal om hund med bibehållen avelsrätt
2020-10-25 Kan ett företag neka att utföra en tjänst åt en kund?
2020-10-25 Får säljare av ett spel ställa krav som inte återgivits i avtalsvillkoren?
2020-10-21 Kan en person ångra ett muntligt uttalande/avtal?

Alla besvarade frågor (85482)