TIllfälligt försörjningsstöd

https://lagen.nu/2001:453#K4Hej! Jag har en son på 7 år som är familjehems placerad sedan 4 år tillbaka som jag har sagt nu att han ska flytta hem till mej igen då mitt liv ser helt annorlunda ut nu än vad det gjorde för 4 år sedan. Sonens pappa har gått med på det då vi har gemensam vårdnad. Socialen ska då påbörja en hemflytts utredning på 4 veckor. Min fråga är då jag måste vara ledig från jobbet i 4 veckor. Kan man begära matpengar under tiden sonen är hos mej och min sambo då? :)

Lawline svarar

Hej!
Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!
Om du har rätt att få pengar av socialtjänsten beror på om socialtjänsten anser om du kan tillgodose dina och ditt barns behov eller inte enligt 4:1 Socialtjänstlag (2001:453).

Det går inte att svara på om du kan få pengar eller inte, eftersom handläggaren måste göra en beräkningen baserat på er ekonomi och riksnormen. Du kan läsa mer om riksnormen och beräkningen här.

Med vänliga hälsningar,

Emmy PetterssonRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Offentlig rätt och Förvaltningsrätt? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000