Testamente

2019-09-27 i Testamente
FRÅGA
Hur formulerar vi ett dokument där vi önskar att våra tillgångar skall delas mellan våra två döttrar som enskild egendom?
SVAR

Hej! Och tack för att du vänt dig till Lawline med din fråga!

Jag rekommenderar er att skriva ett testamente där det tydligt framgår att all egendom era döttrar ärver av er er er bortgång ska utgöra deras enskilda egendom. För att vara gällande är det viktigt att tänka på att testamentet ska vara bevittnat av två personer som är över 15 år och inte lider av en psykisk störning som innebär att hen inte förstår betydelsen av bevittningen. Vittnena får inte heller vara gift eller sambo med testator, vara syskon eller vara gift med syskon till testator, eller vara släkt med testator i rätt upp- eller nedstigande led (förälder eller barn), ärvdabalken 10 kap 1 och 4 §§.

Vill ni ha hjälp med att upprätta ett testamente kan ni få det av våra jurister här.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Sofia Holgersson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. M Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-28 08:55
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Testamente (2267)
2019-10-17 Hur ärver jag som bröstarvinge när min far har testamenterat bort all kvarlåtenskap?
2019-10-17 Den fria förfoganderätten för efterlevande make och gåva till bröstarvinge
2019-10-15 Är testamentet som jag bevittnat giltigt om min sambo är testamentstagare?
2019-10-14 Sambo ärver med fri förfoganderätt genom testamente och efterarvsrätt för särkullbarn

Alla besvarade frågor (73804)